Podoloog Haarlem

Heb je klachten aan je voeten? Dan is het goed om bij podoloog Haarlem langs te gaan.

Een podoloog houdt zich bezig met het onderzoeken van klachten aan de voeten. Ook behandeld hij deze voeten zodat de klachten verminderen en uiteindelijk weg gaan en wegblijven. Hoe kunnen deze klachten ontstaan: Dat kan komen door een afwijkend functioneren van de voet of voeten door een afwijkende voetstand. Zo zijn er mensen met een platte voet of holle voet. Ook kan een scheefstand van een gewricht zorgen voor klachten. Dan is er nog een afwijkend looppatroon. Veel mensen lopen niet goed op hun voeten. Als je jong bent heb je er niet zoveel last van of dan merk je het niet. Als je ouder bent dan is het meer zichtbaar.

Wanneer er klachten in de voet of voeten optreden, dan kunnen er mogelijk hierdoor ook andere lichamelijke klachten of afwijkingen ontstaan die hoger in het lichaam gelegen zijn. Dat kunnen bij de enkels, onderbenen, knieën, bovenbenen, heupen en de rug zijn. 

Podoloog Haarlem is een podotherapeut die door middel van een uitgebreid vragenlijst aan je zal geven die je in kunt vullen waarbij al deze lichaamsdelen voorbij komen. Tijdens een intakegesprek zal de vragenlijst doorgenomen worden en de podoloog zal een onderzoek doen waarbij een loopanalyse en een voetafdruk een analyse gemaakt zal worden. Daar komt een behandelplan uit voort die besproken wordt met jou.

Website

De oprichter van Podotherapie Praktijk Holthuis is podoloog Haarlem en hij heet Micheal Holthuis. Hij is dus werkzaam als podotherapeut in Haarlem en Eindhoven. Via de website heeft hij een algemene indruk van de praktijk. Je kunt er onder andere informatie vinden over wat een podotherapeut doet, over de werkwijze, over de aandoeningen die te behandelen zijn. Natuurlijk mogen de tarieven en de vergoedingen die je kunt verwachten niet ontbreken. 

Behandelmogelijkheden

Er zijn vele behandelmogelijkheden om klachten te verhelpen of te verlichten:

Het maken van podotherapeutische zolen. Hierbij wordt een blauwdruk gemaakt van de voet zodat er een op maat gemaakte zool gemaakt kan worden.

Het maken van Siliconen-ortheses en of protheses. Dit hulpmiddel corrigeert of beschermt de tenen. Ook kan het preventief worden gebruikt tegen scheef groeiende tenen.

Het maken van orthonyxie. Dit zijn nagelbeugels en geeft een correctie aan de nagels.

Het toepassen van voorlopige therapieën.

Screening van de diabetische voet.

Schoenadvies. Schoenmodificaties.

Voor meer informatie kan je terecht op de website.

Misschien vindt u dit ook leuk:

Reacties

Laat een Reageren

U kunt deze gebruiken HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>