Bij welke klachten helpt EMDR in Roosendaal?

EMDR Roosendaal

Ben je benieuwd naar hoe ze je in de praktijk voor EMDR in Roosendaal kunnen helpen van je klachten af te komen? Lees dan snel verder! EMDR is een hele bijzondere methode om trauma’s en onbewuste, negatieve overtuigingen te verwerken. De methode heeft betrekking op het doen van bepaalde oogbewegingen en wordt zeer vaak op kinderen toegepast. Als ze nare dingen hebben meegemaakt en daar moeilijk van slapen bijvoorbeeld, of als je het idee hebt dat ze in het dagelijks leven last hebben van iets wat vroeger speelde. Enkele behandelingen EMDR in Roosendaal kunnen dan een wereld van verschil maken, doordat dit daadwerkelijk in het onderbewuste wijzigingen aanbrengt en het trauma of de herinnering als het ware neutraliseert.

EMDR in Roosendaal voor angsten bij je kind

Als kinderen veel last van angsten hebben dan kan het zijn dat deze in hun onderbewuste gelinkt zijn aan iets wat vroeger gebeurd is. Ze zijn bijvoorbeeld heel erg bang om alleen gelaten te worden, of om naar school te gaan. EMDR is dan een hele prettige methode om ze te helpen, want het is niet eng, en het gebeurt op een hele veilige manier. Terwijl de therapeut van de EMDR in Roosendaal met het kind over de gebeurtenis of diens gevoel praat moet het kind de vingers van de therapeut volgen met zijn ogen, zonder zijn hoofd te bewegen. We weten niet precies hoe het kan, maar zodra je deze oogbewegingen maakt wordt het trauma of de gebeurtenis geneutraliseerd.

Laat je kind in het hier en nu leven

Wat voor psychische klachten je kind ook heeft, de kans is groot dat behandelingen EMDR in Roosendaal hem/haar kunnen helpen. Een kind wordt dan namelijk vrij van trauma’s en de gevolgen van emotionele gebeurtenissen kunnen ongedaan worden gemaakt. Daardoor kan het veel meer in het hier en nu leven, en onbezorgd van het leven genieten zoals het is. Overigens helpt EMDR ook goed bij volwassenen, dit berust op hetzelfde principe als bij kinderen.  

Misschien vindt u dit ook leuk:

Reacties

Laat een Reageren

U kunt deze gebruiken HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>