Waar kan de acupunctuur in Utrecht je bij helpen?

acupunctuur utrecht

Heb je last van vage klachten waar je huisarts niet direct een antwoord op heeft? Misschien kan een behandeling acupunctuur in Utrecht je dan helpen. Acupunctuur richt zich op het herstel van de doorstroming van de energie in je meridianen. Als de energie door je gehele lichaam goed stroomt dan is het lichaam in staat om zichzelf te herstellen, waardoor de symptomen verminderen of verdwijnen. Je brengt als het ware het lichaam terug in balans, in plaats van dat je enkel aan symptoomonderdrukking doet (zoals bij reguliere behandelingen door een arts vaak het geval is).

Acupunctuur in Utrecht bij psychische klachten

Veel mensen denken dat je alleen bij de acupunctuur in Utrecht terecht kunt als je last hebt van lichamelijke klachten, maar dit is absoluut niet waar. Je lichaam en geest zijn namelijk zeer nauw met elkaar verbonden, en ook psychische klachten hebben een lichamelijke component. Als je hormoonstelsel namelijk niet de juiste hormonen aanmaakt dan is de kans groot dat je je depressief voelt, je weinig energie hebt of nergens zin in hebt, etc. Enkele behandelingena acupunctuur in Utrecht (of in een andere stad natuurlijk) kunnen dan heel goed werken, en jouw hormoonstelsel weer in balans brengen. Daardoor voel je je zowel fysiek als mentaal beter, en heb je het gevoel dat je alles weer aan kunt.

Hoe werkt acupunctuur precies?

Voor wie nog nooit van acupunctuur gehoord heeft volgt hier een korte uitleg. Een acupuncturist plaatst ontzettend dunne naaldjes in de huid, die je bijna niet kunt voelen. Deze naaldjes worden zeer strategisch geplaatst, namelijk op meridianen of speciale drukpunten. Daardoor stimuleren ze of remmen ze juist de energie die door een meridiaan stroomt. Zo kan een acupuncturist dus jouw gehele energiesysteem in balans brengen, waardoor het lichaam zichzelf kan herstellen. Aan de hand van een polsdiagnose weet de acupuncturist waar de blokkades zitten, en dus waar de naaldjes geplaatst moeten worden. Veel mensen merken al na één behandeling verschil, maar doorgaans heb je er meerdere nodig.

Misschien vindt u dit ook leuk:

Reacties

Laat een Reageren

U kunt deze gebruiken HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>