Wat houdt coaching precies in?

coaching alkmaar

Je hebt vast weleens gehoord van Coaching Alkmaar, alleen wat kan een coach precies voor je betekenen? Coaching is een effectieve manier waarop mensen, teams en organisaties die een uitdaging hebben vooruit geholpen kunnen worden. De meeste opleidingen en trainingen zijn erop gericht om specifieke kennis te vergaren. Coaching is erop gericht om duurzaam effectief gedrag te ontwikkelen, bewustzijn te ontwikkelen en om meer zelfvertrouwen te krijgen. Dit gewenste gedrag kan zich richten op je werkplek, binnen je relaties met collega’s, je partner of op een andere manier binnen je privésfeer of binnen de maatschappij of het sportveld. Oftewel coaching kan op zeer veel manieren toegepast worden als je op een bepaald vlak vastloopt of telkens tegen hetzelfde probleem aanloopt. Ieder coaching traject is puur gericht op de persoonlijkheid en leerbehoefte van het team, de individu of de organisatie.

Waar helpt een coach je mee

Een coach kan je zowel een team als een individu helpen om de doelen die ze zichzelf gesteld hebben te bereiken. Voorbeelden hiervan zijn meer enthousiasme en energie in je werk vinden, meer regie over en binnen je werk krijgen, je leiderschap ontwikkelen en je invloed vergroten, je incasseringsvermogen vergroten, je loopbaanperspectieven ontdekken, beter leren omgaan met werkdruk en stress, het overwinnen van onzekerheid en faalangst, het vergroten van je zelfvertrouwen en meer voor elkaar zien te krijgen. Een coach zal je helpen om deze doelen te bereiken door je doel SMART te maken, te luisteren en samen te vatten van je verhaal, het teruggeven van wat je verhaal doet met de coach (oftewel spiegelen), je te inspireren zodat je meer energie krijgt om iets te gaan doen, je te motiveren om vervelende klusjes op te pakken, je mindset verscherpen zodat je belemmerende overtuigingen weg kan halen, beter leren begrijpen waarom dingen zo zijn en dit gebeurd allemaal met je authentieke gedrag en gevoel voor eigenwaarde.

Hoe vind je een goede coach

Je kan rondvragen bij familie, vrienden of kennissen of ze ervaring hebben met een coach. Ook kan je op internet eens rondzoeken en de ervaringen van anderen lezen.

Misschien vindt u dit ook leuk:

Reacties

Laat een Reageren

U kunt deze gebruiken HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>