Wat is Hypnobirthing nou eigenlijk precies

hypnobirthing

Misschien heb je er weleens van gehoord, of misschien is het helemaal nieuw voor je, Hypnobirthing. Hypnobirthing is erop gericht om een rustige, krachtige en positieve geboorte te bewerkstelligen. Je volgt een cursus waarin je je onderbewustzijn opnieuw leert om het bevallen op een positieve manier te zien. Over de hele wereld is Hypnobirthing een geliefde cursus die gevolgd is door vele ouders. De meeste hebben een ontspannende, kalmerende en comfortabel zwangerschapstraject afgelegd vanwege het volgen van de Hypnobirthing cursus. Het is niet alleen geschikt voor toekomstige moeders, maar zeker ook voor de geboortepartners zodat ze leren om zelfverzekerder en rustiger te zijn. De ervaring van moeders die gebruik hebben gemaakt van Hypnobirthing is dat ze een gemakkelijkere, comfortabelere en in sommige gevallen zelfs een pijnloze natuurlijke geboorte ervaring hebben ervaren.

Wat houdt Hypnobirthing in

Hypnose wordt al heel erg lang gebruikt als een middel ter ontspanning en om onze onrust en angsten te overwinnen. Dit wordt inmiddels ingezet om aanstaande moeders en hun partners een effectieve techniek te geven voor de zwangerschap en bevalling en de voorbereiding hierop. Hypnobirthing betekent dat je regelmatig hypnose, diepe ontspanningstechnieken en visualisatie beoefent om zo de angst die gepaard gaat met de bevalling te verminderen. Bijna iedere vrouw heeft wel angst voor een natuurlijke geboorte, ongeacht of ze thuis bevallen, in een geboortecentrum of in een ziekenhuis.

De voordelen van Hypnobirthing

Tijdens je zwangerschap komen er vaak angsten naar boven en daarnaast razen de hormonen door je lichaam, je lichaam verandert en je weet niet precies wat je allemaal kan verwachten. Met Hypnobirthing leer je ontspanningstechnieken zodat je je lichaam tijdens de bevalling kan verzachten. Hierdoor leidt je jezelf af van de intensiteit en zal de ervaring minder angstig zijn en positiever. Daarnaast zorgt het ervoor dat je een kortere bevalling ervaart, er zal minder vaak interventie benodigd zijn, er is een natuurlijk pijnbeheer door middel van hypnose en daarnaast geeft het je de controle over het geboorteproces.

Misschien vindt u dit ook leuk:

Reacties

Laat een Reageren

U kunt deze gebruiken HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>