Wanneer kies je voor ergotherapie

 Ergotherapie Steenbergen

Misschien heb je weleens van ergotherapie Steenbergen gehoord, of misschien is de term wel geheel nieuw voor je. Ergotherapie helpt je als vanwege een medische aandoening of handicap hinder ondervindt bij de uitvoering van diverse handelingen in je dagelijkse leven. Tevens kan ergotherapie toegepast worden als je hier problemen bij ondervindt door ouderdom. Vrij kunnen bewegen of deelnemen aan activiteiten is misschien beperkt door een beperking of ziekte en dan zijn dagelijkse bezigheden niet meer zo vanzelfsprekend als voorheen het geval was. Met ergotherapie verbeter je je zelfstandigheid en je welzijn.

Wie kan gebruik maken van ergotherapie

Je kan kiezen voor een gepaste en op maat gemaakte therapie met ergotherapie. Misschien moet het gecombineerd worden met valpreventie, voor je kind met een schrijfproblematiek, COPD of oncologie. Ergotherapie is laagdrempelig en geschikt voor iedereen. Behandelingen kunnen worden uitgevoerd in de praktijk, op school of op de werkvloer. Het kan voorkomen dat je door een medische ingreep, aandoening, aangeboren handicap of mentale beperking niet meer dagelijkse handelingen kan uitvoeren. Dit zorgt vaak voor nogal wat obstakels. Je wordt niet alleen minder zelfstandig, maar ook kan je moeite hebben met het onderhouden van je sociale contacten. Ergotherapie is geschikt voor volwassen, ouderen en kinderen. Kinderen kunnen moeite hebben met schoolse vaardigheden zoals knippen, schrijven, knutselen of het aankleden of fietsen. Voor ouderen kan ergotherapie toegepast worden met betrekking tot advies voor zit en lighoudingen, valpreventie, dagelijkse activiteiten zoals koken en schoonmaken of ondersteuning bij het aanvragen van medische hulpmiddelen.

Hoe vind je een goede ergotherapeut

Je kan een goede ergotherapeut vinden door rond te vragen binnen je persoonlijke netwerk. Misschien hebben vrienden, familie of kennissen ervaring met een goede ergotherapeut. Als ze dit niet hebben dan kan je eens rondzoeken op Google. Hier vind je tevens ervaringen terug van andere klanten. Zo krijg je een beter beeld van de praktijk en de ergotherapeut. Ook de website geeft je hier een inzicht in.

Misschien vindt u dit ook leuk:

Reacties

Laat een Reageren

U kunt deze gebruiken HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>