Wat is een goede manier om Lyme te behandelen

Lyme behandeling

Je hebt vast weleens van de ziekte van Lyme gehoord. Deze ziekte komt steeds vaker voor binnen Nederland. Het is niet altijd even gemakkelijk om de ziekte van Lyme te diagnosticeren. In veel gevallen worden de klachten en symptomen toegeschreven aan andere ziektes. Daarnaast kunnen klachten ook pas veel later optreden en dan is Lyme niet meer terug te vinden in je bloed. Een Lyme behandeling biedt ook niet altijd de optimale oplossing. Lyme vermenigvuldigt zich en hier is antibiotica vaak niet de oplossing voor. Om deze reden kan je ervoor kiezen om een alternatieve Lyme behandeling te proberen.

Wat moet je weten over de ziekte van Lyme

Om Lyme effectief te kunnen behandelen moet je weten wat de 3 V’s zijn. De Lyme spirocheten vermommen zich, vermenigvuldigen zich als ze aangevallen worden en sterven en ze verdedigen zich door het maken van biofilms en het afgeven van toxines. De ziekte van Lyme lijkt vaak op andere ziektes zoals Alzheimer, Fibromyalgie, Parkinson, Pfeiffer en MS. Het meest voorkomende kenmerk van Lyme is dat de klachten over het algemeen anders zijn dan je zou verwachten en dat oorspronkelijke medicatie niet werkt. Je kan hierbij denken aan blaasontstekingen die blijven terugkomen ondanks antibiotica, uitbraken van gordelroos die andere zijn dan normaal en hartklachten die een ander patroon volgen dan gebruikelijk is. Dit is maar een kleine greep uit de klachten die zich voor kunnen doen. Doordat Lyme zoveel vreemde klachten geeft en daarnaast ook nog andere ziektes nabootst wordt vaak niet de juiste diagnose gesteld. Ook bloedonderzoeken geven niet altijd uitsluitsel.

Waarom wordt de ziekte van Lyme vaak over het hoofd gezien

De ziekte van Lyme wordt vaak over het hoofd gezien, doordat de Borrelia spirocheet die de ziekte veroorzaakt zich kan vermommen als andere ziektes. Je lichaam maakt op dat moment antistoffen aan tegen deze ziekte, maar niet tegen Lyme. Op het moment dat ze aankomen bij de indringer dan gebeurt er dus niks. Doordat bloedonderzoeken naar antistoffen kijken wordt vaak Lyme niet opgemerkt.

Misschien vindt u dit ook leuk:

Reacties

Laat een Reageren

U kunt deze gebruiken HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>